Fluturi.

 

http://www.romaniatv.net/cum-se-explica-defapt-senzatia-de-gol-in-stomac-si-senzatia-de-fluturasi-in-stomac_93565.htmlNu degeaba oamenii au fluturi în stomac câteodată. Cu ce poate fi mai frumos comparată iubirea decât cu impresionanta splendoare a fluturilor?

Mii de culori se strâng laolaltă… într-un dans nebun, fluturii își întind aripile și gonesc zglobiu, amețind într-o îmbrățișare de evantai…
Eu îi port cu mine tot timpul.
Mintea şi corpul nu sunt două lucruri separate. Ele funcţionează în concordanță iar toate lucrurile pe care le trăim la nivel emoțional se resimt în corp.
Senzaţia de fluturaşi în stomac este asociată entuziasmului, bucuriei, exaltării. Dar, bineînțeles, pentru fiecare dintre noi această senzație este una diferită, în funcţie de felul fiecăruia de a fi.
Și totuși… unde pleacă fluturii atunci când dragostea dispare?
Despre călătoria lor, am aflat mai multe lucruri interesante:
Fluturele este, întâi de toate, ou. Mai apoi larvă, pupă și adult. Aceștia au tendința de a sta cu aripile într-o poziție verticală și le desfac atunci când simt soarele. Antenele lor sunt foarte lungi și îi ajută să capteze mirosul florilor și al femelelor.
Fluturașii sunt foarte activi în timpul zilei. În zbor, ei se ghidează în primul rând după vedere și miros. Cei doi ochi sunt sensibili la culorile florilor și la mișcările animalelor de pradă. Papilele gustative ale acestora se află în picioare, astfel ei testează și cosumă nectarul florilor cu picioarele.
Aripi de fluturi în zare privesc,
Mă-ncarc cu parfum și naturii îi zâmbesc.
Cel mai mult m-a impresionat faptul că durata lor de viață variază de la o săptămână sau două până la nouă sau zece luni. Noi trăim zeci de ani și nu ne bucurăm mereu de viață atât de frumos precum o face un fluture.
El dă târcoale unui câmp multicolor și bate neîntrerupt din aripi până când alege o floare plină de culoare. Soarbe cu nesaț roua pură a unei petale și rămâne acolo o perioadă, sub ocrotirea razelor de soare. Când vântul îl trezește din visare, el se înalță spre albastrul cerului și își continuă drumul în căutarea florii perfecte. Iar când o găsește, rămâne acolo pentru totdeauna…
În căutările mele despre fluturi, am găsit și câteva curiozități interesante pe care vreau să vi le împărtășesc:

http://www.google.ro/imgres?newwindow=1&client=firefox-a&hs=gfc&sa=X&rls=org.mozilla%3Aen-US%3Aofficial&channel=sb&tbm=isch&tbnid=vNTKlwKQL31arM%3A&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.bvo.zadweb.biz.hr%2Fpages%2Fkukci%2Fkukci%2520-%2520leptiri%2520-%2520nocna%2520pauncad_eng.htm&docid=xVjo0AVyE1A6qM&imgurl=http%3A%2F%2Fwww.bvo.zadweb.biz.hr%2Fimages%2Fkukci%2Fleptiri%2FSaturniidae%252520-%252520Saturnia%252520pyri.JPG&w=820&h=615&ei=INYZU_Vphr_KA-20grgE&zoom=1&ved=0CGYQhBwwBg&iact=rc&dur=337&page=1&start=0&ndsp=15&biw=1366&bih=649

  • Cel mai mare fluture din Europa este Saturnia pyri care zboară prin livezi, grădini, zone deschise sau împădurite. Femela este mai mare decât masculul și are anvergura aripilor de 15-16 cm. Aripile fluturelui au patru ochi în scopul de a speria păsările. Adulții nu se hrănesc, ei trăiesc atât cât este suficient să se împerecheze și să depună ouăle în scopul de a menține continuitatea speciei.
  • Există fluturi care beau lacrimile broaștelor țestoase amazoniane. Acestea le oferă nutrienți pe care nu îi pot obține altfel.
  • În Japonia, fluturele este un simbol al femeii. Doi fluturi înseamnă fericirea maritală.
  • În legendele lor, grecii antici vedeau în fluturi expresia sufletelor oamenilor. Acei oameni care au avut un suflet curat vor fi întruchipările fluturilor de zi, frumos colorați; însă aceia care au avut un suflet rău, vor fi întruchipați de fluturii de noapte, cu un colorit tern, întunecat.
De nu voi mai fi, petale voi sorbi, în mijlocul câmpului.

 


4 gânduri despre “Fluturi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s